Wedden op PEC Zwolle

PEC Zwolle is een bekende voetbalclub in Nederland. De club speelt momenteel in de Keuken Kampioen Divisie, maar mikt op een snelle terugkeer naar de Eredivisie. Een lange tijd was PEC Zwolle een degelijke middenmoter op het hoogste voetbalniveau. De grootste rivalen van de club zijn FC Twente en Go Ahead Eagles. De wedstrijden van PEC Zwolle worden gespeeld in het MAC3Park Stadion in Zwolle. Het voetbalstadion biedt plaats aan meer dan 13.000 bezoekers. Jij kan online wedden op de wedstrijden van PEC Zwolle, maar alleen bij de legale online bookmakers.

Iconen van PEC Zwolle

Er hebben bij PEC Zwolle ongekend veel bekende spelers gespeeld en sommige groeide uit tot een heuse clubicoon. Ron Jans doorliep de jeugdopleiding van de club en kwam tot 157 wedstrijden voor PEC Zwolle. Daarna werd Jans ook nog eens de succesvolste trainer aller tijden van de club, zo won hij met PEC Zwolle de KNVB Beker. Andere bekende spelers die ooit uitkwamen voor PEC zijn Leo Koopman, Arne Slot, Diederik Boer en Rinus Israël. De bekendste speler in de huidige selectie van de club is Bram van Polen.

Bekerwinst in 2014

PEC Zwolle won in het seizoen 2013/2014 tegen alle verwachtingen in de KNVB Beker. De club bereikte de finale, wat al door niemand werd verwacht. In de finale moest Ajax worden verslagen, iets wat bij voorhand een onmogelijke opgave leek te worden. Niets was minder waar, want PEC Zwolle won met 5-1 van Ajax. Nooit eerder werd Ajax dergelijke cijfers verslagen in een bekerfinale. Na de zomerstop mocht PEC Zwolle ook aantreden in het duel om de Johan Cruijff Schaal en wederom werd Ajax met 1-0 verslagen. Het winnende doelpunt kwam op naam van Stef Nijland.

Degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie

Sinds 2018 moest PEC Zwolle keer op keer het gevecht tegen degradatie aangaan in de Eredivisie. In het seizoen 2021/2022 ging het fout en was degradatie een feit. De club uit Zwolle was halverwege het seizoen al gelijk de grootste degradatiekandidaat, maar wist wel een wonderbaarlijke eindsprint in te zetten. De ploeg begon wedstrijden te winnen, maar het kwam allemaal net te laat. PEC Zwolle degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Online wedden op PEC Zwolle

PEC Zwolle is in het seizoen 2022/2023 de grootste titelkandidaat in de Keuken Kampioen Divisie. De club beschikt over de beste selectie en de supporters weten nog altijd hun weg te vinden naar het stadion. Voor een ieder die graag wil wedden op PEC Zwolle: Er kan bij de bookmakers worden ingezet op alle competitiewedstrijden van PEC Zwolle, maar ook de bekerduels in de KNVB Beker. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn om te kunnen wedden op voetbalwedstrijden bij één van de legale online bookmakers.