PEC Zwolle supporters vereniging

De supportersclub van PEC Zwolle bestaat al sinds 4 november 1976, het heeft ingeschreven gestaan onder verschillende namen die iedere keer gelijk was aan de naam van de betaald voetbal organisatie, de namen waren achtereenvolgens van 1976-1990 Supportersclub PEC, van 1990-2015 Supportersclub FC Zwolle en van 2012-heden Supportersclub PEC Zwolle.

Doel

Het doel van de supporters club is zoveel mogelijk mensen te interesseren voor de uit- en thuiswedstrijden, voor de competitie, beker en eventueel in Europeesverband. De supportersclub verleend ook haar medewerking voor allerlei activiteiten en projecten, en help mee met de organisatie hiervan. Hieronder vallen onder andere de organisatie van de busreizen naar de uitwedstrijden, de open dag, forumavonden en net als de Club PEC Zwolle verschillende maatschappelijke projecten via Young United waarover later iets meer. De supportersclub heeft ook een eigen jeugd afdeling de kids-en juniorclub, ook hier worden verschillende activiteiten voor georganiseerd.

Het bestuur

Het bestuur van de supportersclub wordt gevormd door:

Voorzitter:                   Freddy Eikelboom

1e Penningmeester:   Aranka Rutgers

2e Penningmeester:   Jan Willem Kanis

Secretaris:                    Leo Procee

Algemeen lid:              Edwin Deuling

Algemeen lid:              Michael Reuvekamp

Het bestuur wordt ondersteund door zo’n 70 vrijwilligers die ervoor zorgen dat alle activiteiten en projecten lopen. We moeten dan denken aan zaken als busreizen, sfeeracties, het regelen van ballenjongens en meisjes, de website en de beveiliging. Veel zaken worden samen geregeld met de voetbalorganisatie zelf met name over de veiligheid en de maatschappelijke projecten. De supportersclub heeft zo’n 3.000 leden waaronder 800 jeugdleden.

Maatschappelijke betrokkenheid

De voetbalclub PEC Zwolle toont zijn maatschappelijke betrokkenheid via PEC Zwolle United, de supportersclub help daar aan mee via Young United. Het doel van Young United is om de jongeren rond de wedstrijden van PEC bepaalde werkzaamheden te laten verrichten, om mede op die manier hun sociale vaardigheden te verbeteren. Ze leren dan ook hoe ze om moeten gaan met afspraken en andere zaken rond een arbeidsproces. De jongeren die hier aan meewerken krijgen hiervoor begeleiding van medewerkers van Young United, er zijn al een aantal jongeren die aan deze stage een arbeidscontract hebben overgehouden.

Lid worden van de supportersclub

Als je lid wil worden van de supportersclub en wilt profiteren van de voordelen van een lidmaatschap zoals korting op de busreizen, toegang tot het supporters café en korting op de merchandising moet je het inschrijfformulier invullen. Je krijgt dan een pasje zodat je kunt aantonen dat je lid bent van de supportersclub. Het lidmaatschap kost € 10 voor een jeugdlid of ouder dan 65 jaar, € 15 van 16 tot 65 jaar € 17,50 voor twee personen op het zelfde adres en € 20 voor drie personen op hetzelfde adres.